Forbrukslån

Lån

Forbrukslånet er lånet for deg som ønsker deg litt mer. Er du en som trenger litt ekstra så kan du får deg ved hjelp av forbrukslånet, om det er større beløp, eller ved hjelp av kredittkortet om det er mindre beløp. Det er nettopp her kredittkortet, som er et usikret lån kommer inn og hjelper til. Trenger du penger så kan du få det, men da er det viktig at du vet nøyaktig hvordan du skal bruke pengene først. Skal du kun bruke noen tusen kroner i et par uker så kan du fint trekke kredittkortet. Skal du derimot bruke større beløp over flere måneder er det bedre og heller bruke forbrukslånet. Det er lett å si at forbrukslån kan brukes når du vil og til hva du vil fordi dette stemmer, men samtidig er det ikke det smarteste om du vet at du har et behov for å kjøpe noe som kan tas hånd om ved hjelp av et enda billigere lån.

Hvordan vurderes jeg?

Når du søker på lån sender du inn all informasjon om deg og din økonomi. På bakgrunn av din økonomiske informasjon gjør banken en analyse av din betalingsevne. De henter også inn en kredittvurdering hvor en objektiv tredjepart gir sitt syn på saken. Banken gjør dette for å gardere som mot mulige tap. Det koster bankene fort ganske mye penger hvis de ikke får inn pengene de har avtalt at de skal få inn fra deg. Kostnader som administrasjon, purring og innkreving koster fort mye penger. Er bankene redd for dette trekker det renten opp.

Når bankene henter kredittsjekken følger kredittsjekken et tallsystem hvor de ranker deg i henhold til mange forskjellige parametere. Dette nummeret, som rangerer deg, går fra 1-100 hvor 1 er det laveste og 100 er det beste. Hovedparameterne i denne rangeringen er inntekt og forårets skattemelding. Mange spør om lønnsslippen for en måned og noen kan også spørre om en kontoutskrift. Kontoutskrift er veldig uvanlig og rart.

En annen faktor som bankene bruker er om du har søkt på lån hos de tidligere eller om du har vært kunde hos banken før. Har du hatt et forbrukslån før så sjekker de hvor flink du har vært med å betale på dette. Har du ikke betalt på lånet legges dette merke til og banken baker dette inn i vurderingen din. Banker liker som sagt ikke å tape penger og sjansene for at du ikke betaler er stor når du ikke har betalt tidligere.

Nettlån

Ønsker du en oversikt over hva du kan få til og hvordan du best kan få dette til er det viktig at du får gjort noe med dette akkurat nå. Her kan det være greit å betale ned på lånet ditt sakte men sikkert. Trenger du penger så kan du få det, men trenger du enda mer penger så kan du også få det helt til et tak. Hvor mye penger du trenger og hvordan du på best mulig måte kan få dette til avhenger av deg og din økonomi. Søk på nett.